Felicitació d'aniversari a P5

El dia d'aniversari és un dia especial per a qualsevol persona però quan parlem d'un nen, és un dels dies més importants per a ell.

A l'escola bressol i al parvulari sempre es fa una corona felicitant al nen però, al cap dels anys, arriba un moment en que ja avorreix la típica corona tant pel que fa als mestres com als alumnes.

Ja fa uns anys que a P5 vam decidir no fer corona d'aniversari. El que fem és elaborar una felicitació on hi posem 6 frases (tantes com anys fa el nen) amb paraules dolces que entre tots els companys pensen, diuen en veu alta i li regalen al nen que ha fet els anys.

Durant l'elaboració de les frases amb paraules dolces, el nen o nena que fa anys va a la classe del costat i el fem tornar quan ja hem escrit totes les frases a la pissarra. Quan entra, va llegint en veu alta (amb l'ajuda de la mestra) cada frase i el nens o nenes que l'han elaborat aixequen la mà per a que se'n adoni qui ha dit aquelles paraules dolces. Aquest moment és preciós perquè s'estableix un vincle molt positiu entre els infants.

 -

Després la mestra elabora la felicitació posant una foto del nen i escrivint totes les frases. Quan ja està feta tots els seus companys la signen a la part del darrera i li cantem la següent cançó:

"El temps passa volant,

els petits es fan grans,

sembla ahir que vas néixer,

i ara ja tens 6 anys!"

Finalment plastifiquem la felicitació  i el nen se l'emporta a casa per ensenyar a tota la família...moltes felicitats! ;)