Capsa de lletres

Hi ha nombrosos recursos per fer aprendre a llegir i a escriure els nens de P5, però només n'hi ha un que és el més eficaç: el recurs basat en el joc i la realitat més propera al nen. Si a més a més, la família també hi participa, ja tenim l'objectiu més que assegurat!

Ja fa força temps que a les classes de P5 utilitzem l'activitat de "La capsa de lletres". Cada divendres, un nen s'ha d'endur la capsa posant a dins la seva lletra preferida. El dilluns ha de retornar la capsa amb tres o quatre objectes que continguin aquesta lletra i un paperet on hi sigui el nom de cada objecte. Els pares hauran d'ajudar a escriure el nom de l'objecte segons les necessitats de cada nen i el nivell de lectoescriptura on es trobin.

Un cop tenim la capsa a la classe, aquest nen reparteix el paperet a qui ell vulgui per a que llegeixi en veu alta el que hi posa. Llavors només queda comprovar si ho ha llegit correctament buscant si dins la capsa està aquest objecte. 

Finalment, pengem al mural tots els objectes que ha portat a "La capsa de lletres" per a poder-los mirar i llegir quan vulguin.

És una activitat que els motiva molt i, el fet que es faci amb l'ajuda dels pares hi dóna molt més significat.